casual-restoran

Son yıllarda el yapımı ürünler trend olmuş durumda. Dekorasyondan mutfak eşyaları ve sofra düzenlemelerine kadar tüm yaşam tarzımıza etki eden bu trend, el yapımı tabaklara olan ilgiliyi de artıyor. Özellikle butik işletmelerde ve casual dining restoranlarda tercih edilen el yapımı tabaklar, yemek masasına sadece işlevsellik değil, aynı zamanda estetik bir zenginlik de katıyor. Bu yazımızda casual dining restoranlar için el yapımı tadında sunumlar yapılabileceğiniz koleksiyonları paylaşacağız.

Neden el yapımı tabaklar?

El yapımı tadında tabaklar kullanarak, sofra sunumunda birçok açıdan fark yaratabilirsiniz. El yapımı ürünler, her birinin küçük farklılıklar taşıması nedeniyle benzersizdir. Bu özgünlük kullanıcılar için özel bir deneyim sunarken, işletme ve restoranların karakterini ve kimliğini vurgular. Yüksek kaliteli zanaatkarlık ile ilişkilendirilen el yapımı tabaklar, bir restoranın yemeğe verdiği önemi ve kaliteye olan bağlılığını gösterir. Detaylara önem veren misafirlerin tercihinde büyük rol oynayan tabak seçimi, yemeği daha özel hale getirir. Pürüzlü veya dokulu yüzeylere sahip olan bu tabaklar, adeta yemeğin tadına ve sunumuna boyut katarak, farklı duyusal deneyimler yaşatır. Ayrıca tasarımsal ve renksel eşsiz geçişlere sahiptirler. Doğal malzemelerden yapılmış gibi görünen ve el işçiliğinin sıcaklığını yansıtan bu tabaklar, kullanıcılarına daha samimi ve ev hissi veren bir ortam sağlaması sebebi ile yemek deneyimini de çok daha rahat ve keyifli hale getirir. İşte tam da bu sebepten dolayı casual dining restoranlar için el yapımı tadında sunumlar hazırlarken kullanılabilirler.

Casual Dining nedir?

Son yıllarda gastronomi dünyasında öne çıkan iki kategori var. Casual dining ve Fine dining. Adını sık sık duyup aşina olduğumuz bu kelimeler ne ifade ediyor birlikte bakalım ve casual dining restoranlar için el yapımı tadında sunumlar hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sıralayalım.

Casual dining restoranlar, resmi olmayan ve rahat bir atmosfer sunan, genellikle orta ya da üst orta segment işletmelerdir. Misafirlerinin kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlamaya yönelik dizayn edilmiş olan bu restoranlar dostane bir hizmet anlayışı benimsenir. Bu sebeple de genellikle müşterilerle daha samimi bir iletişim kuran bir yapıdır. Orta segment fiyatlandırma ile kaliteli yemek seçenekleri sunmayı ilke edinen bu restoranlarda genellikle klasik yemeklerden burgerlere, sandviçlerden salatalara, makarnalara ve bazen de uluslararası mutfaklardan alternatif lezzetlere yer verilir. Arkadaşlarla buluşmak, ailece yemek yemek veya rahat bir akşam geçirmek için ideal mekanlar olan casual dining restoranları farklılaştıran şeflerinin yetenekleri kadar sunum sanatında verdikleri önemdir.

Fine dining için ise yemenin ötesine geçen sürükleyici bir deneyim diyebiliriz. Olağanüstü yemekler, özenli hizmet ve lüks bir ortam sunan fine dining restoranlarda detaylara büyük

önem verilir ve sofistike bir menüyle hizmet verilir. İşte bu sebeple de bu iki ayrı kategorinin sunum ürünleri de birbirinden farklı olmalıdır.

 

casual-restoran

Casual Dining Restoran

Casual dining restoranlar için el yapımı tadında sunumlar hazırlarken tabak seçiminin önemi nedir?

Casual dining restoranlar için el yapımı tadında sunumlar hazırlarken tabak seçimi, hem estetik hem de işlevsellik açısından büyük önem taşır. Çünkü tabağın şekli, rengi ve boyutu, yemeğin sunumunu doğrudan etkiler. Göze hitap eden estetik bir sunum, yemeğe dair olumlu bir ilk izlenim edinilmesini sağlar. Ayrıca işletmenin genel dekorasyonu ve teması ile uyumlu tabaklar seçmek, markanın bütünlüğünü korur. Bu sebeple de tema ile uyumlu tabak seçimi yapılması önerilir. Örneğin, rustik bir tema benimsemiş bir restoran, ahşap veya doğal görünümlü tabaklar kullanabilir. Bir diğer seçim kriteri ise tabak boyutları, yemek türünüze uygun olmalı ve onu tamamlamalıdır. Çünkü yemeğin özelliğine uygun tabakların seçilmesi, yemeğin en iyi şekilde sunulmasını sağlar.

Casual dining restoranlar için el yapımı tadında sunumlar hazırlarkenrestoranlarda kullanılan tabakların dayanıklı olması da önemlidir. Bu mekanlarda müşteri trafiği yoğundur. Kırılmaya karşı dayanıklı ve bulaşık makinesinde yıkanabilir tabaklar, hem maliyetleri azaltır hem de operasyonel verimliliği artırır. Ancak bu restoranlar için el yapımı tabaklar kullanılmaz diye düşünülmemeli. El yapımı olmasa da porselen olmasına karşın bu hissi veren tabaklar kullanarak misafir deneyimi bir üst noktaya taşınabilir, yemeğe ayırdıkları zamanı daha keyifli ve konforlu bir şekilde geçirmeleri sağlanabilir. Peki hem kullanımı kolay hem dayanıklı hem de el yapımı tadında tabakları nereden bulacağız diyorsanız size birkaç harika önerimiz var!

Sunumlarınızı adeta bir sanat eserine dönüştürün

El yapımı tabaklar sunumlarınızı sanat eserlerine dönüştürmek için idealdir. Ama el yapımı hissi veren tabaklar, pek çok açıdan daha idealdir… Casual dining restoranlar için el yapımı tadında sunumlar hazırlarken, çok daha dayanıklı ve kullanışlı olan bu tabaklarla hem sunumlarınızı sanat eserine dönüştürebilir hem de özgünlüğü her dokunuşta hissedebilirsiniz. Premium porselen markası Bonna’nın yeni koleksiyonları Logoon ve Crater, el yapımı ürünlerin, o aradığınız kendine has ve benzersiz tarzını mükemmel bir şekilde yakalıyor. Sunumları adeta bir sanat eserine dönüştüren Lagoon ve Crater, otantik bir tarzda ve sıra dışı sır uygulamalarıyla tasarlanmış. Bu sebeple el yapımının biricikliğini her bir parçasında hissetmek mümkün. Casual dining restoranlar için el yapımı tadında sunumlarda işlevselliği artırmak ve uyumu yakalamak amacıyla da kullanılabilen bu koleksiyonlar; aynı masa düzeninde birlikte kullanılabilirler ve doğadan ilham alan tasarımlarıyla oldukça göz alıcıdırlar.

 

Daha sofistike sunumlar için Bonna Lagoon Koleksiyonu

Lagoon Olive ve Lagoon Ocean olmak üzere iki ayrı seriden oluşan Bonna Lagoon Koleksiyonu, sanata ve doğaya tutkulu şeflerin sunumlarında görsel çeşitliliği artırmalarına ve organik renkleri bir sofrada kullanabilmelerine imkân sağlıyor. Etkileyici zeytin yeşili tonları ve girdap şeklindeki desenleri ile Akdeniz manzaralarının özünü yansıtan Lagoon Olive, sofistike mat yüzeyiyle sunumlara doğal bir zarafet katarken, zeytinliklerin sakin ve kalıcı ruhunu masalara taşıyor. Sakin denizlerin ve dalgaların oluşturduğu akıntıların ruhunu büyüleyici bir tasarımla yakalayan Lagoon Ocean ise organik ve akıcı desenleriyle yemeğin görsel çekiciliğini artırmak isteyenler için ideal bir seçim. Reaktif glaze teknolojisiyle sırlanmış benzersiz bir ürün olan koleksiyonun her bir parçası dokulu mat yüzeyiyle el yapımı hissini veriyor ve sunumlara sofistike bir hava katıyor. Bonna Lagoon tüm bu özellikleriyle, casual dining restoranlar için el yapımı tadında sunumlar hazırlarken en doğru koleksiyonlardan biri oluyor.

 

Lagoon Ocean ve Lagoon Olive

Lagoon Ocean & Lagoon Olive

 

İlhamını doğadan alan bir sanat eseri: Bonna Crater Koleksiyonu

Adını ayın krater görünümünden alan Bonna Crater Koleksiyonu ise, çömlek benzeri ve mat yapısıyla el yapımı sanat eserlerini anımsatıyor. Yuvarlak formların dış yüzeyindeki kum rengi ve iç kısımlarındaki gri gölgeler, her parçaya belirgin bir derinlik kazandırıyor. Sade ve özgün tasarımıyla şeflere sunumlarını sanat eserine dönüştürme imkânı sunan Crater Koleksiyonu, klasik çizgilerin ötesinde dokulu ve ilham veren parçalara ilgisi olanlar için harika bir alternatif.

 

bonna-crater-koleksiyonu

Crater

 

Casual dining restoranlar için el yapımı tadında sunumlar hazırlamak veya genel olarak sunum sanatında farklılaşmak isteyen restoranlar için mükemmel bir seçim olan Bonna Lagoon ve Crater Koleksiyonlarını buradan inceleyebilirsiniz.