Otel ve restoranlara uygun tabak koleksiyonları seçerken, estetik ve işlevsellik arasında dengeli bir yaklaşım benimsemek oldukça mühimdir. Her mekânın farklı bir ruhu, farklı bir konsepti olsa da tabak seçiminde dikkat edilmesi gereken belirli unsular vardır. Tabak seçimi hem işletmenin konseptine uygun hem de dayanıklı ve kullanışlı olmalı, aynı zamanda göze de hitap etmelidir. Boyut, renk, desen, şekil, ergonomi gibi daha pek çok detay tabak seçiminizi belirleyebilir. Gelin birlikte otel ve restoranlara uygun tabak koleksiyonları seçerken nelere dikkat etmeliyiz bakalım.
Konsept Uyumu: Öncelikle mekânın genel dekoru ve atmosferiyle uyumlu koleksiyonlar seçmeye özen göstermelisiniz. Örneğin, modern bir otel için minimalist ve sade desenlere sahip tabaklar, daha rustik bir restoran için ise doğal renk tonları ve dokulu tabaklar seçmek gibi…
Dayanıklılık ve kalite: Otel ve restoranlara uygun tabak koleksiyonları seçerken dayanıklılık ve kalite hem maliyet hem de sürdürülebilirlik adına mutlaka önem verilmesi gereken unsurlardandır. Kaliteli porselen veya seramik malzemeler tercih ederek hem çizilmelere hem de kırılmaya karşı önlem almış olursunuz. Seçtiğiniz ürünlerin özellikle endüstriyel bulaşık makinelerinde yıpranmadan uzun yıllar kullanılabilecek olmasına özen gösterilmelisiniz.
Renk ve Desen: Beyaz, krem, gri ya da pastel tonlar gibi sade renkler her zaman için sunulan yemeğin ön plana çıkmasına yardımcı olur. Her dekorla uyum sağlayabilen bu renkler aynı zamanda sade ve şık bir görüntü yaratır. Ancak bu her zaman için beyaz renkler tercih etmeniz gerektiği anlamına gelmiyor elbette. Kimi zaman sunulacak yemeğin özelliğine göre desenli veya renkli tabaklar da kullanılabilir. Özel etkinlikler veya şefin spesiyal menüsü için kullanılan imza tabaklar yaratıcı olabilir. Tabaklara işletmenizin logosunu ya da özel desenler ekleyerek markanıza özgü bir koleksiyon oluşturabilirsiniz.
Tabak boyutları, şekli ve çeşitliliği: Bir işletmede farklı yemek türlerine uygun boyutlarda kapsamlı koleksiyonların bulunması olmazsa olmazlardandır. Her zaman için başlangıçlar, ana yemekler, tatlılar ve mezeler için farklı boyut ve şekillerde tabak koleksiyonlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, düz, çukur ve kare tabak seçenekleri sunulmalıdır. Bunun yanı sıra her tabağın farklı bir duruşu vardır. Örneğin klasik yuvarlak tabaklar zamansız bir şıklık sunarken, kare veya oval tabaklar da sunumlarına modern dokunuş katmak isteyen mekanlar için iyi bir alternatif yaratır. Bunun yanı sıra koleksiyonlara uygun servis tabakları, kaseler, çay-kahve fincanları ve soslukların da bulunduğuna mutlaka dikkat etmelisiniz.
Ergonomi ve kullanışlılık: Otel ve restoranlara uygun tabak koleksiyonları seçerken şeflerinizi ve servis personelinizi düşünerek hareket etmelisiniz. Onlar için kolay kullanılabilir, servis sırasında rahat tutulan ve masaya yerleştirilirken dengeli duran tabaklar seçmeye özen göstermelisiniz.
Estetik detaylar: Otel ve restoranlara uygun tabak koleksiyonları seçiminizde mat veya parlak yüzeyli tabaklar klasik bir görünüm sunarken, mat yüzeyler modern bir dokunuş katabilir. Bunun yanı sıra bazı sade koleksiyonlarda ince, zarif desenler veya altın/gümüş gibi metalik dokunuşlar olabilir. Bu, tabağa şıklık katarak daha sofistike bir görünüm sağlar.
Sadelik, şıklık, dayanıklılık ve kullanışlılık… Peki bu özelliklerin hepsini bir arda sunan koleksiyonlar hangileri diye soruyorsanız işte size özel birkaç harika öneri…
Sade ve sofistike!
Türkiye’nin ilk ve tek HoReCa markası Bonna, her konsepte eşlik edebilecek ürünleriyle otel ve restoranlara uygun tabak koleksiyonları sunuyor. Sade ve şık tasarımlarla sofistike koleksiyonlara imza atan marka, yemeğin lezzeti kadar sunumuna da önem veren yaratıcı şefler için muazzam bir deneyim vadediyor. Estetiği ve işlevselliği bir arada sunan Bonna’nın birbirinden özel koleksiyonları aynı zamanda kolay istiflenebilirlik özelliğiyle kullanım kolaylığı ve dayanıklılığıyla da kenar çıtlamazlık garantisiyle veriyor. Bonna’nın yalın ve minimalist bir yaklaşımla tasarladığı beyaz koleksiyonlarına bir birlikte göz atalım.
Çaba gerektirmeyen sadelikle muhteşem sunumlar
Bonna’nın yalın ve sade beyaz koleksiyonları, yemeğin rengini, dokusunu ve şeklini öne çıkarmak isteyen şeflere eşlik ediyor. DNA Paris Design Awards 2022’de ödül alan ve bir Can Yaman tasarımı olan HALO, özgün tasarımı ve premium porselen kalitesiyle öne çıkanlardan. Bembeyaz görüntüsüyle kalabalık masaların en çok tercih edilenlerinden olan Halo’nun çaba gerektirmeyen güzelliği, yaratıcı şeflerin muhteşem lezzetlerini tüm ihtişamıyla sergilemeye olanak sunuyor. Modern ve dengeli dokunuşa sahip HALO ile benzersiz tarifler, çok daha göz alıcı hale geliyor.
Mutfak ekibinin ayrılmaz bir parçası olan Gourmet ise, Bonna’nın sade ve etkileyici diğer koleksiyonlarından. Yüksek hacimli, güçlü yuvarlak formları ve kalıcı dayanıklılığıyla öne çıkan bu koleksiyon, doğru ellerde en yaratıcı sunumlara eşlik etmek üzere tasarlanmış. Bonna’nın otel ve restoranlara uygun tabak koleksiyonları saymakla bitmiyor.
Sunumlarında zarafeti ve kaliteyi bir arada sunmak isteyen şeflere özel tasarlanan Bonna’nın imza koleksiyonu NEAT, en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Yarı saydam fildişi gövdesi ve zarif tasarımıyla oldukça göz alıcı olan koleksiyon, 12 eşsiz parçadan oluşuyor. Bonna’nın ulusal ve uluslararası platformlarda yer edinmiş önemli tasarımcıları tarafından hazırlanan NEAT, keyifli bir deneyim sunarken, yemekten alınan hazzı da artırıyor.
Sakin ve şık bir eşlikçi: PATCH
Beyazın saflığını porselenle birleştiren Bonna’nın PATCH Koleksiyonu ise, sade ve kusursuz çizgilerle şekillenen zarif formuyla görselliği ön plana çıkarıyor ve muazzam bir sunum serüveni yaşatıyor. Sakin ve şık bir eşlikçi olan PATCH, lezzet kadar sunuma da önem veren yaratıcı şefler için muazzam bir deneyim vadediyor. Sadelik ve mükemmellik, Patch’in yüksek ışığı yansıtan fildişi gövdesinde parlarken; porselenin ışıltısı, akıllarda unutulmaz bir imza bırakıyor.
Sunumlarda imza niteliğinde bir dokunuş: ALBUS
Gastronomi dünyasında zarafetin ve sadeliğin muhteşem buluşması olarak öne çıkan Albus, Bonna’nın otel ve restoranlara uygun tabak koleksiyonları arasında yer alıyor. Bembeyaz görünümüyle masalarda eşsiz bir etkileyicilik yaratan Albus’un her parçası, yemekleri nazikçe saran ve onlara sınırsız bir estetik özgürlük sunuyor. Albus’un beyazın yumuşak tonlarıyla bezeli, sade ve keskin hatlardan uzak formu, şeflere sunumlarında imza niteliğinde bir dokunuş sağlıyor. Geniş ürün seçkisiyle özellikle otel ve restoran şeflerine ilham veren koleksiyon, kenar çıtlamasına karşı dayanıklılığı sayesinde ise uzun bir ürün ömrü garanti ediyor. Albus’un düz ve klasik tabakları zamansız bir zarafet sunarken, oval formları estetik bir akış yaratarak yemek sunumlarına derinlik katıyor.
Dingin ve minimal bir eşlikçi arayanlara
Doğanın sade, saf ve akıcı düzeninden ilham alan Bonna’nın HYGGE serisi, sunumlarını yorucu ve gereksiz detaylardan uzak, dingin ve birbirini tamamlayan parçalar ile desteklemek isteyen şeflere hitap ediyor. Bonna’nın otel ve restoranlara uygun tabak koleksiyonları arasında bulunan bu koleksiyon, “Yalnızca ihtiyaç kadarını kullanırım” mottosunu benimseyen ve yemekle sunduğu yaratıcılığa minimal bir eşlikçi arayanlar için çok ideal.
Sunumlarında tabağı bir tuval gibi kullanarak, tüm dikkatleri üzerine çekmek isteyen şefler için harika bir seçim olan Bonna IRIS WHITE ise, kenar çıtlamazlık özelliğiyle de oldukça kullanışlı bir koleksiyon.
Lezzetlerin keyifli yolculuğunu renkli ve dokulu bir şekilde sunmayı sağlayan Bonna’nın otel ve restoranlara uygun tabak koleksiyonları ve daha fazlasını www.bonna.com.tr ‘den inceleyebilirsiniz.