Fit Menüler İçin Bowl Kaseler

Asya mutfağından dünyaya yayılan bowl kasesi tanımı, derin ve büyük cam, bambu ya da seramik bowl tabağını ifade eder. Birçok yemeğin sunumunda bu tür bowl tabakları tercih edilir.

Bowl Kasesi

Bowl kasendeki sunumlar hem konuklar hem de aşçılar tarafından oldukça beğenilir. Örneğin, çiğ balıkların bir bowl tabakta sunulmasıyla poke bowl oluşturulabilir. Acai meyvesi ve diğer meyvelerin karışımıyla oluşan tabağa ise acai bowl adı verilir.

Deniz ürünleri, kırmızı et, salata, makarna gibi birçok farklı gıdanın küçük porsiyonlar hâlinde birleştirilmesiyle hazırlanan yemekler bowl kasende konuklara sunulabilir. Bu gıdaların yanında öğünü dengeleyecek baklagil, pirinç gibi besinlerin yer alması da yemeği zenginleştirir.

Siz de yeni tarifler öğrenerek bowl kaselerinde fit yemekler, kahvaltılar, atıştırmalıklar hazırlayabilir, farklı lezzetler deneyebilirsiniz.

Bowl Kaselerinde Fit Yemekler

Çiğ ya da pişmiş et, sebze/meyvelerle kendinize enfes ve besleyici bowl tabakları hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz vejetaryen bowl kase hazırlayabilir ya da pirinçli bir tarifle akşam yemeğinde sadece bir bowl tabakla doyabilirsiniz. Fit tariflerle bir öğün tamamlamanız ve fit kalmanız mümkün. İşte, kolay ve lezzetli tariflerden bazıları.

Bowl Tarifi – Yulaflı Smoothie Bowl

Bu yemekle hem tok hissedebilir hem de tatlı isteğinizi bastırabilirsiniz. Üstelik antioksidan ve vitamin bakımından da zengin bir öğün oluşturabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı yulaf
  • 1 bardak süt
  • 10 adet donmuş ya da taze böğürtlen
  • 4 adet donmuş ya da taze frambuaz
  • 3 adet donmuş ya da taze çilek
  • 1 adet muz (dilimlenmiş olmalı)
  • Biraz bal ya da pekmez

Tarif:

Önce, donmuş ya da taze meyvelerin tümünü blender yardımıyla çırpıp karıştırın. Yulafı bir bardak su ile biraz pişirin, sonra bekletin. Suyunu çeken yulafı bir bardak sütle karıştırın. Balı ve muzu yulafın içine ekleyin. Yulaf lapanızı ve meyveleri bowl kaseye yan yana yerleştirin. Afiyet olsun.

Pirinçli Bowl

Doyurucu ve proteinli bir bowl kase tarifine ne dersiniz? İşte pirinçli bowl tarifi.

Malzemeler:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 1 adet avokado
  • 1 bardak bezelye
  • 1 adet havuç
  • Yarım limon
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber

Tarif:

Bir su bardağı yasemin pirincini kaynar suda haşlayın. Tavuk göğsünü ufak ufak doğrayın. Daha sonra tavuk göğsünü zeytinyağında pişirin. Bowl kaseye önce haşlanmış pirinci koyun. Rendelenmiş havucu pirincin üstüne dökün. Avokadoyu uzun olacak şekilde, büyük dilimlere ayırın ve havuçların üstüne koyun. Haşlanmış bezelyeyi de ekleyin. Renkli karışımınızın üstüne limon suyu ve zeytinyağı eklemeyi unutmayın. Dilerseniz tuz ve baharat da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Meksika Fasulyeli Bowl

Bu tarifle tamamen doyurucu bir bowl kasesi elde edebilirsiniz. Misafirlerinize farklı bir lezzet sunmak istiyorsanız, mutlaka Meksika fasulyeli bowlu deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 75 grama yakın haşlanmış Meksika fasulyesi
  • İki adet tatlı patates
  • Biraz Akdeniz yeşilliği
  • Biraz haşlanmış kinoa
  • Biraz guacamole sos
  • Zeytinyağı, tuz ve limon suyu

Tarif:

Tatlı patatesleri ufak ufak doğrayın ve fırında pişirin. Akdeniz yeşilliklerine zeytinyağı, limon, guacamole sos ve tuz ekleyin, iyice karşıtırın. Bu karışımı bowl kasesine koyun ve yayın. Üstüne haşlanmış Meksika fasulyesini ve kinoa koyun. ekleyin. Üstüne pişirdiğiniz tatlı patatesleri ekleyin. Meksika fasulyeli bowlunuz hazır!

Restaurantlarda Bowl Kase Tercihi Nasıl Olmalıdır?

  • Birçok restaurantta bowl kase içinde yemekler hazırlanır ve konuklara sunulur. Misafirlere sunum yaparken hem kullanışlı hem de şık bowl kaselerin tercih edilmesi önemlidir. Sık kullanılan bowl kaseler göze hitap etmesinin yanı sıra kolay yıkanabilen ve dayanıklı ürünler olmalıdır.
  • Cam bowl tabakları, içindeki gıdayı tamamen gösterir. Bu yüzden içeriği hazırlarken dikkat edilmelidir. Bu malzemeden üretilen bowl kaselerin olumlu yanı sağlıklı ve dayanıklı olmasıdır.
  • Seramik bowl kaseler, renkli, şık görünümüyle konukların iştahını açar. Ancak özellikle restaurantlar için kaliteli ve dayanıklı seramik kaseler seçmek son derece önemlidir.
  • Bambu bowl kaseler, doğal görünümleriyle dikkat çeker. Yıkanırken dikkat edilmelidir. Ayrıca sağlam, şekli bozulmayan bambu bowl kaseler restoranlar için de ideal seçeneklerdir.
  • Restaurantlarda bowl kase tercihi yapılırken boyutlara da dikkat edilmelidir. Bowl kaselerin boyutunun yiyeceklere uygun olması önemli bir detaydır.
NOTNEA18KS - bonna - Fit Menüler için Bowl Kaseleri
Notte Neat Kase 18 cm
NOTNEA18KS
Devamını oku
PIKPOT14KS - bonna - Fit Menüler için Bowl Kaseleri
Pink Pott 14cm Kase
PIKPOT14KS
Devamını oku
PIKPOT10KS - bonna - Fit Menüler için Bowl Kaseleri
Pink Pott Kase 10 cm
PIKPOT10KS
Devamını oku
SPESOHYG14KS - bonna - Fit Menüler için Bowl Kaseleri
Sphere Soil Hygge 14cm Kase
SPESOHYG14KS
Devamını oku
TRAPOT14KS - bonna - Fit Menüler için Bowl Kaseleri
Terra Pott 14cm Kase
TRAPOT14KS
Devamını oku
TRAPOT10KS - bonna - Fit Menüler için Bowl Kaseleri
Terra Pott Kase 10 cm
TRAPOT10KS
Devamını oku

Bowl Kase Renkleri

Bowl kasenin göze hitap etmesi, renkleriyle doğrudan alakalı bir durumdur. Solgun renkler ve hasarlı bir görünüm sunum için uygun olmaz. Bu yüzden kaliteli malzemeden üretilmiş, renkleri canlı bowl kaseler seçmelisiniz.

Ayrıca içindeki yiyeceklerinizin ve sofra aksesuarlarınızın renklerine uygun olarak bowl kase seçmeniz, sunumunuzu ve sofranızı öne çıkarır. Bowl kasenin tek renk olması, sunumda renk uyumu ve sadelik açısından idealdir. Bu durumda koyu renk bowl kase seçmeniz yerinde olabilir. Açık renk bowl kaseler ise sofranızdaki diğer tabaklarla kolayca uyum yakalayabilmenizi sağlayabilir. Eğer önceliğiniz, kalabalık davetlerde sofranın güzel görünmesiyse yemek takımlarınıza ve çatal-kaşıklarınıza uygun renkte bowl kasesi seçebilirsiniz.

Eğer tek öğün olarak, gündelik hazırlayacağınız pratik yemeklerde bowl kase kullanmak istiyorsanız, koyu renkli veya canlı renkli bowl kaseler seçebilirsiniz.

Renk renk bowl kaseler içinde hangisini seçerseniz seçin, bu bowl tabakları mutfağınızın olmazsa olmazı haline gelebilir. Bonna kalitesiyle özenle hazırlanan Bonna Experience koleksiyonunda siz de mutfağınıza uygun birbirinden şık ve dayanıklı bowl tabakları bulabilir, tercihlerinizi yapabilirsiniz.