Seramik Tabak Mı? Porselen Tabak Mı?

Oteller, konaklama süresi boyunca misafirlerin konforlu zaman geçirebilmesi için birçok detayı göz önünde bulundur. Bu detaylardan biri, kuşkusuz sofra setleridir. Bu işletmeler, yemek takımlarının kaliteli, dayanıklı ve estetik görünüme sahip olmasına özen gösterir. Ayrıca sofralarda kullanılan yemek takımı setleri; restoran, kafeterya ya da diğer yeme-içme alanlarında kullanılan takımlardan farklı olur. Bu nedenle işletmelerin otel tabakları seçerken birçok faktörü göz önünde bulundurmaları gerekebilir.

Takımlar; misafirlerin konaklama amacına, süresine ve ilgili işletmenin hizmet seviyesine göre seçilmelidir. Bonna, çoklu parçalardan oluşan otel serisi olarak tercih edilebilecek kaliteli ürün yelpazesiyle oldukça vizyonlu alternatifler sunar. Birbirinden şık restoran tabağı, cafe tabağı, espresso bardağı ve cafe bardağı gibi seçenekler ile kullanıcıların beğenisini kazanır.

Tabakların Kırılma Direnci

Otellerin Yemek Takımı Seçerken Dikkat Etmesi Gerekenler

Tesislerin konuklarına sunduğu en önemli hizmetlerden biri, yemek servisidir. Bu hizmetin kalitesi, konukların memnuniyetiyle beraber ilgili otelin itibarını da doğrudan etkileyebilir. Bu nedenle otellerin servis ekipmanlarını seçerken çok dikkatli olmaları gerekir. Otel sunum tabakları, vizyon kapsamında büyük önem arz eder. Kaliteli ve dayanıklı malzemelerden yapılmış setler, uzun vadeli kullanım sağlayacağı için maliyet noktasında tasarruf sağlamanın yanı sıra ileriye dönük bir yatırım olacaktır.

Şık tasarıma sahip Bonna ürünleri, konukların sofra faaliyetlerini daha keyifli hale getirerek işletme itibarını artırabilir. İşletmelerin sofra setlerini seçerken göz önünde bulundurması gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Malzeme.
  • Boyut.
  • Renk ve desenler.
  • Ek parçalar.
  • Tesis ile uyum.

Doğru malzemeler kullanılarak üretilmiş otel servis tabakları, temizlik kolaylığı sağlar. Aynı zamanda bu tesisler açısından büyük önem arz eden hijyen konusunda konukların beğenisini toplar. Bunların yanı sıra tesisin renk şeması ve dekorasyonuna uygun renkler tercih edilerek görsel estetik sağlanabilir.

Bonna Porselen Üstün Işık Geçirgenliği

Otel İşletmeleri için Önemli Faktörler: Dayanıklılık

Nesne ve gereçlerin sürekli kullanılır hâlde olduğu otellerde, dayanıklı malzemelerin tercih edilmesi, hayati önem taşıyabilir. Özellikle bu gibi işletmelerde zarar görmesi muhtemel olan sofra takımları son derece titizlikle seçilmelidir. Örneğin kahvaltı öğününde genellikle tercih edilen açık büfe uygulamasında otel kahvaltı tabakları, personellerin haricinde konukların kendisi tarafından kullanıldığı için zarar görmeye oldukça yatkındır. Yoğunluğun başladığı bu öğünlerinde konukların kullanacakları otel kahvaltı sunum tabakları, mukavemet gösteren ürünlerden oluşmalıdır. Bunun yanı sıra odalara yapılan servislerde, asansör, merdiven vb. faktörler devreye girdiği için çalışanlar tarafından belirli bir mesafe kat edilerek yapılan sunumlarda bazı kazalar meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda setleri yenilemek maliyeti arttıracaktır. Bu tarz durumlarda tesis bütçesini olumsuz etkileyebileceği için dayanıklı malzemelerin seçilmesi oldukça mühimdir.

Tabakların çizilme mukavemeti

Vizyon Belirleyen Özelleştirilmiş Seçenekler

Tesisler, marka imajını güçlendirerek konuklarına özel bir konaklama deneyimi sunmak için birçok detayı göz önünde bulundurur. Yemek takımları, bu detaylar arasında en önemli hususlardan biri. Bu takımların sahip olduğu renk, şekil ve desen gibi özellikler vizyon konusunda belirleyici rol oynar. İlk olarak porselen yemek takımı seçimi, materyal özellikleri itibari ile isabetli bir seçim olacaktır. Ek olarak standart çizgilerin dışına çıkmak, konseptle alakalı marjinal algılar oluşturabilir.

Bonna’nın 6 kişilik yemek takımı kategorisindeki özel şekil ve desen tasarımları, oda servislerinde kullanılarak konuklara özel hissetmelerini sağlar. Ayrıca özel grup toplantılarında sunulabilecek, özgün çizgilere sahip 12 kişilik yemek takımı ürünleri, toplantı verimliliğini arttırabilir ve işletmenin tercih sebebi olmasını sağlayan etkenlerden biri olabilir.

tabakların ani ısı değişimi dayanımı

Yemek Sunumlarda Boyut ve Parçaların Yeterliliği

Otellerin öğünlerde yaptıkları sunum yemeğin lezzeti kadar önem taşır ve müşterilerin sofra deneyimlerinde tamamlayıcı rol oynar. Öğün çeşitlerinin ne tür talepler doğrultusunda yapıldığına bağlı olarak seçim yapılabilir. Özellikle 18 parça yemek takımı modelleri, konuklara verilecek hizmetler için son derece yeterlilik sağlar. Bununla beraber yine talebe bağlı olarak ek elemanlar barındıran setler de tercih edilebilir. Örneğin 24 parça yemek takımı setleri, içerdiği yardımcı parçalarla beraber masada duyulacak tüm ihtiyaçlara cevap verebilir.

Ayrıca sofra grubu parçalarının boyutları, öğün porsiyonuna uygun olarak seçilmelidir. Örneğin ana öğünlerin sunumunda büyük boyutlu sunum tabakları kullanılabilirken tatlılar için daha küçük boyutlu sunum tabakları kullanmak daha uygundur. Bonna’daki tabakların boyutları, 17 cm’den 28 cm’e kadar çeşitlilik gösterir. Bunun yanı sıra ek parçaların işlevselliği, sofrada oluşabilecek anlık ihtiyaçlara cevap verebilen nitelikte tasarlanır.

Farklı Dünya Mutfağı Sunumlarında Özgün ve Marjinal Parçalar

Ülkemizdeki konaklama hizmetleri, dünyada önde gelen turizm faaliyet alanlarından biri. Özellikle bu işletmelerin mutfak bölümleri dünyanın çeşitli bölgelerinden lezzetler ortaya koyar. Bu lezzetlerin sunumunda kullanılacak yemek seti parçaları, en az yemeğin lezzeti kadar önem arz eder. İşletmeler alışılmışın dışına çıkarak eşine zor rastlanan tadım ve görsel deneyimler sunar. Servis edilecek lezzetler için kullanılan sofra takımları, işletmeye özgü olarak özenle seçilmiş parçalar olmalıdır. Örnek olarak kare yemek takımı alternatifleri son zamanlarda oldukça popüler hâle gelmiştir. Bununla beraber işletmenin konseptine bağlı olarak marjinal koyu renkler seçilebilir, siyah yemek takımı gibi ürünlerle servis yapılabilir.

İlk olarak göze hitap etme politikasıyla hizmet vermek, işletmeler için her zaman önde gelen ilkelerden biri olarak öne çıkar. Bonna, restoranlardaki görsel algıyı tamamlayıcı geniş ürün yelpazesi ile konukların öğün faaliyetlerini süslerken işletme için gerekli vizyonu ortaya çıkarmaya yardımcı olur.

İşletme Estetiğine Uygun Modeller

Ülkemizde bulunan sayısız başarılı tesis, konukların seçimlerinde kararsız kalabilecekleri kadar çeşitli, muntazam, özgün, elverişli konseptlere sahip. Bu tesislerin mutfak performansları da beğeni toplayan alanlar arasında yer alır. İlk olarak göze hitap etme politikasıyla hizmet vermek, işletmeler için her zaman önemli bir kriter olur. Yemek sunumlarında restoranın genel tarzıyla uyumlu olan tamamlayıcı sofra takımları, işletmeyi tercih sebebi hâline getiren unsurlar arasındadır. Bonna, geniş ürün yelpazesi dahilinde geleneksel, modern, marjinal tasarımlarıyla tüm tesislerin konseptlerine uygun olan sofra gruplarının en önemli detaylarını oluşturur. Yemek takımı fiyatları ise kullanılan malzemeler ya da parça sayısına göre değişiklik gösterebilir.