Kafelerde Tatlı Tabağı Seçimi

Tüm yemeklerde olduğu gibi tatlı sunumlarıyla da konuklar üzerinde iyi bir izlenim bırakmak oldukça önemlidir. Bu nedenle hazırladığınız lezzetlerin tadı kadar güzel bir görünüme sahip olabilmelerinin bir yolu da tatlıları düzgün ve çekici şekilde tabaklamaktan geçer. Siz de doğru tabak seçimi ile tatlılarınızı adeta sanatsal bir esere dönüştürebilir, hoş kontrastlar yaratabilirsiniz.

Cafe tatlı sunumları sırasında kullanılan tabakları günlük kullanımdan kaynaklanan aşınma ve yıpranmaya dayanabilir mi? Yüksek ısılarda kullanılabilir mi? Servis görevlileriniz rahat bir şekilde taşıyabilir mi? Görünümleri işletmenizin ambiyansını ve temasını yansıtır mı? Şekil, renk ve boyutları tatlınızı istediğiniz gibi sunmanıza yardımcı olur mu? Tatlı tabağı seçimi yaparken tüm bu soruların cevaplarını göz önünde bulundurmanız gerekir.

Tabak seçiminizde tabağın yerine getirmesini istediğiniz amaçları belirlemeli ve ardından bu ihtiyaçları karşılayacak en iyi tabağı modellerini seçmeye özen göstermelisiniz.

SPAMOV25OV 3 - bonna - Kafelerde Tatlı Tabağı Seçimi
Sepia Moove Oval Tabak 25 cm
SPAMOV25OV
Devamını oku

Şeflerin Tatlı Tabağı Seçimleri

Tabak seçimleri, tatlının tarzından, şefin vizyonundan ve işletmenin genel imajından da etkilenir. Ünlü şefler kontrastın en az uyum kadar önemli olduğunu bilirler, aşırılıklardan kaçınırlar. Bu kapsamda kafe konseptlerinde seramik tabakların sıklıkla tercih edildiği görülür.

Bazı şefler, mutfağı için doğal malzemelerden yapılmış tabakları veya tatlının kendisi kadar benzersiz tasarımları tercih ederler. Tabaklar klasik yuvarlak, oval, dikdörtgen veya kare tatlı tabağı gibi çeşitli geometrik şekillerde olabilir. Şefler sunumlarına ve tatlı çeşitlerine uygun olacak şekilleri özenle belirlerler.

Bir tatlı tabağının boyutu ne kadar büyükse tatlı o kadar küçük görünür. Bu nedenle eğer tatlının miktarı az ise şefler, bileşenleri vurgulamak için daha küçük tatlı tabaklarını tercih ederler.

Tabakların rengi, yemeğin sunumunu ve konuğun yemeğe olan algısını etkiler. Beyaz tabaklar, tatlıların canlı renklerini konuklar için görsel olarak daha çekici hale getirdiği için şefler tarafından tercih edilen en geleneksel renktir. Beyaz ve açık renk tabaklar şefler için çarpıcı renkleri yansıtabilecekleri boş tuvaller gibidir. Şefler koyu renk tabaklarda sundukları parlak renkli tatlılar ve meyve süslemeleri ile zıtlığın uyumunu yakalar.

Kafelerde Şefin Tatlı Tabak Seçimi

Klasik tatlı sunum tabakları seramik veya porselenden yapılır. Bu tür tabaklar oldukça dayanıklıdır. Bu da onları büyük partiler ve organizasyonlar için ideal hale getirir. Güvenli ve sağlığa uygun malzemelerden üretilen bu tabaklar, şık ve hijyenik sunumlar hazırlamaya yardımcı olduğu için şefler tarafından tercih edilir. Aynı zamanda sıcak servis edilmesi gereken sufle gibi bazı tatlılarda özel sufle tabağı kullanılır.

Şefler, şaşırtıcı sunumlar yapmak için farklı tabaklar ve teknikler ile çalışırlar. Dengeyi yakalamak için şekilleri, renkleri ve tatları dikkate alırlar. Şık bir görünüm için yatay, dikey ya da uzun tatlı tabaklarını tercih ederler. Dikkat çekici bir görünüm elde etmek için tatlının ve tabağın rengini zıtlıklarla tamamlarlar. Kremalı ve dondurmalı tatlılarda görselliği artırması ve yemeyi kolaylaştırma açısından yuvarlak bir kap veya dondurma kâsesi kullanmayı uygun bulabilirler.

Bonna tatlı tabağı modelleri modern görünümü, zarif stilleri ve çok yönlü kullanımları ile göze hitap eder. Bonna Sapphire ve Sand serisi farklı şekil, renk, desen ve güçlü özellikleri sayesinde hem günlük tatlı sunumlarınız hem de resmi davetleriniz için mükemmel seçimlerdir.

Tatlı Tabağının Bıraktığı İzlenim

Başarı ve müşteri devamlılığı için temel olan birkaç unsur vardır. Bunlardan biri de, elbette ki sunumdur. Tatlının tabaktaki görünümü, konuklarda o lezzeti keşfetme isteği uyandırabilir. Bu nedenle mutlaka etkileyici bir sunumla konuklarınızı şaşırtmalısınız.

Lezzetin yanı sıra her bakışta enfes bir deneyim sunan farklı tabaklar, konuklarınızı mutlu eder. Düz tatlı tabağı kullanarak aşırı süslü sunumlardan kaçınarak sunumu basit ve zarif tutmak çoğu zaman en ideal olanıdır.

Bu aşamada beyaz tabaklar son derece iyi bir seçimdir. Beyaz tabaklarda sunulan yemekler, konuklarınızda zarif, klasik ve zamansız izler bırakır.

Az miktarda bir tatlı ile tabaktaki boşlukları doldurabilir, farklı tatlıları uzun bir tabakta hizalayarak minimalist bir yaklaşımı benimseyebilir ya da yuvarlak bir tatlı tabağına odaklanabilirsiniz. Ne istediğinizi tam olarak bulmak için farklı tabaklarda sunumlar deneyebilirsiniz. Kafenizin tarzı ister klasik ister modern olsun Bonna tatlı tabakları ile tatlılarınızı çarpıcı ve kusursuz bir şekilde sergileyebilirsiniz.

Tatlı Tabağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tatlı Tabağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğru tatlı tabağını bulmak zor olabilir. Tam olarak istediğinizi bulmak, farklı malzemeleri araştırmayı ve tasarımları gözden geçirmeyi gerektirir. Peki, tatlı tabağı seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

  • Öncelikle, tatlı tabaklarınızı nasıl kullanmayı planladığınıza karar vermelisiniz. Tabakları büyük davetlerde ya da resmi bir sunumda mı kullanmayı düşünüyorsunuz? Seramik tabaklar, doğum günü partileri ve resmi akşam yemekleri gibi durumlar için harikadır.
  • Tatlı tabakları sıcak ya da soğuk her türlü yiyecek ısısına dayanabilmeli, her ısıda servis edilebilmeye uygun olmalıdır. Bu nedenle satın almadan önce daima tabak özelliklerini kontrol etmelisiniz. Porselen veya seramik tabaklar son derece dayanıklı, çok yönlü ve neredeyse tüm kullanımlarda güvenlidir. Bonna Sand ve Sapphire tatlı tabağı seti ani ısı değişim direnci, mikrodalga ve fırında kullanılabilme özellikleri ile tam da aradığınız seçenekler olabilir.
  • Tatlı tabakları birçok farklı renk, stil ve boyutta tasarlanır. Çeşitli tatlıları servis etmek için masanızda farklı tabak stillerine sahip olmak, yemeğin daha iştah açıcı görünmesini sağlamakla kalmaz aynı zamanda genel sofra düzeninize de katkıda bulunur.
  • Uygun tatlı tabağı kaç cm olmalı diye düşünüyor olabilirsiniz. Bu sorunun tek bir doğru cevabı yoktur. Boyut seçiminde kullanım alanınız ve sunum amacınızı dikkate alabilirsiniz.
  • Tatlı tabaklarının yoğun kullanımda kenar çatlama mukavemetine ve çizilme direncine sahip olması oldukça önem taşır.
  • Beyaz tabaklar, özellikle çikolatalı trüf, tiramisu ve soslu tatlıların görünümünü güzelleştirir. Bu renk tabaklar herhangi bir masa temasına ve duruma kolaylıkla uyum sağlar. Ancak sofralarınızda farklı ve cesur temalar yaratmak istiyorsanız bunun yerine desenli veya renkli tatlı tabaklarını tercih edebilirsiniz.
  • İstiflenebilir tabaklar, alanınızı boş yere işgal etmez ve saklanmalarını kolaylaştırır. Ayrıca istiflenebilir özellikteki tabaklar rahatça başka mekânlara da taşınabilir.
  • Tabaklarınızı sürekli kullanmayı planlıyorsanız temizliği kolaylaştırmak için bulaşık makinesinde yıkanabilir bir seçenek tercih ettiğinizden emin olmalısınız.

Tasarım açısından son derece şık ve oldukça dayanıklı Bonna tatlı tabakları lezzetli tatlılar sunmak, masa ve tatlı tabağı süslemek için mükemmel bir seçimdir. Siz de, en iyi görünüm için Bonna tatlı tabaklarını tercih edebilir, kafenizi göz alıcı tatlı sunum tabakları ile süsleyebilirsiniz. Ürünlerle ilgili daha fazla bilgi edinmek ve satın almak için hemen şimdi Bonna ile iletişime geçebilirsiniz.